Offering internships has always been part of Actonomy’s corporate culture!  We see it as our moral duty to support students by offering them various ways of learning how it is to be part of a real team.  And as a company we like ‘fresh ideas’ of young people on how to use the latest technology!

During the summer of 2021, Robbe joint as a Master of Science in Computer Science student, and this is what he has to say about his 6 weeks of internship :

Graag had ik wat meer ervaring opgedaan als software developer met een focus op data science, daarom koos ik voor Actonomy als stageplaats!

Bij Actonomy had ik de keuze uit drie uitdagende opdrachten waarvan er twee te maken hadden met machine learning. Uiteindelijk koos ik voor de opdracht omtrent machine learning aangezien dit het dichtste aanleunt bij mijn interesses.

Mijn eerste indruk van Actonomy was zeer goed, naast een boeiende opdracht waaraan je mag werken kom je ook terecht in een bedrijf met fijne collega’s wat het werken alleen maar leuker maakt. Ook wordt je goed begeleid en leer je heel wat bij. Zo kreeg ik te maken met verschillende zaken die ik dagelijks zal nodig hebben in mijn verdere carrière, zoals werken met gitlab, het gebruik maken van een branching strategy en het werken met Docker – en dit naast het werken met AI/ML modellen en het trainen van nieuwe modellen. De opdracht waarrond ik mocht werken was ook zeer ruim en had ik veel inbreng in. Gelukkig werd ik hieromtrent ook goed begeleid door mijn stagebegeleidster.

Naast de machine learning kant mocht ik ook andere methodes uitzoeken en uitproberen, hierdoor kwam ik bijvoorbeeld meewerken aan platformen bovenop graph databases.

Kortom is mijn zes weken durende stage voorbij gevlogen en vond ik het een zeer boeiende uitdaging waarin ik vele zaken heb bijgeleerd – een aanrader voor medestudenten die een stage willen lopen!